dova - SNAGOM VJERE DO SAVRŠENSTVA DUŠE

SNAGOM VJERE DO SAVRŠENSTVA DUŠE

Utjeha i mir se pronalaze u istini jer se pravi mir i utjeha ne mogu pronaci u zabludi

13.03.2009.

dova

«Moj Boze, koje podlozniji propasti i pogresci od mene, a ko je dostojniji oprostu i poklonu od Tebe! Ti si me stvorio slabasnim pa ja nisam kadar od sebe stetu odbiti niti sebi korist pribaviti.

Moj Boze, tvoje znanje o meni je vjecno, Tvojoj odredbi ja ne mogu umaci niti se tvojoj odluci suprotstaviti .

Tvojom voljom ja sam Ti pokoran, a od Tebe je pomoc i dar. Ogrijesio sam se o Tebe sa Tvojim znanjem; pa argument je Tvoj. Tako Ti  obaveze na milost, ulij strah u moje srce – da mi nada bude samo u Tebe i strah samo od Tebe!

Moj Boze, koji si najmilostiviji, blagoslovi Muhameda – posljednjeg vjerovjesnika, a meni i svim vjernicima podari oprost.» Dovoljan mi je Allah i divan li je On gospodar.»

« - O Ti koji, kada mu se stogod na cuvanje povjeri, to na najbolji nacin sacuva i izvrsi,ostavljam Ti na  cuvanje ono sto mi je nepoznato kao i ono sto mi je poznato: porodicu, djecu i sve sto imam; sacuvaj mi to , o Ti kod koga ulozi ne propadaju!»

Boze, nemoj me uciniti od onih koji, kada obole, tada se kaju, a cim ozdrave, opet u iskusenje padaju, a kada osiromase, tuzni budu! Boze, podari mi zadovoljstvo onoga koji je Tobom zadovoljan! Cuvaj me u ovom mom zivotu, a i poslije moje smrti!

SNAGOM VJERE DO SAVRŠENSTVA DUŠE
<< 03/2009 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031ajet

“I neka se nicega ne boje i neka ni za cim ne tuguju Allahovi sticenici, oni koji su vjerovali i Allaha se bojali.”(Junus 62.-63.)Lijepa rijec je kao lijepo drvo: korjen mu je cvrsto u zemlji, a grane prema nebu, ono plod daje u svako doba koje Gospodar njegov odredi, a Allah ljudima navodi primjere da bi pouku primili; a ruzna rijec kao ruzno drvo:iscupanom drvetu sa povrsine zemlje nema opstanka. (kur'an, 14:24-26)hadis

Rekao je Poslanik s.a.v.s.: "Ovaj svijet naspram onog svijeta samo je kao kada neko od vas umoci prst u more, pa pogleda sta mu je njemu od mora ostalo" (Muslim)Allah dz.s. je rekao Davudu a.s.:

"Ti hoces jedno, a Ja drugo i desava se onako kako Ja hocu. Kad se prepustis onome sto Ja hocu, pruzicu ti ono sto ti hoces. A ako se ne pokoris Mojoj odredbi, namuci ces se sa onim sto ti hoces, a ipak ce biti onako kako Ja hocu."
Ebu Bekr es-Siddik, r.a, rekao je:
“Ko bude okusio iskrenu ljubav prema Allahu, dz.s., On ce ga odvratiti od trke za dunjalukom i bit ce dusom otudjen od svih ljudi koji nemaju takvu ljubav”.samo iskren osmjeh i topla rijec dopiru do srca onome kome su upuceni i cine cudo, zato osmjeh slikaj iskrenoscu a ne bojom formalnosti

Bujrum na muhabet
MOJI FAVORITI

BROJAÈ POSJETA
59134

Powered by Blogger.ba