beats by dre cheap

dova

«Moj Boze, koje podlozniji propasti i pogresci od mene, a ko je dostojniji oprostu i poklonu od Tebe! Ti si me stvorio slabasnim pa ja nisam kadar od sebe stetu odbiti niti sebi korist pribaviti.

Moj Boze, tvoje znanje o meni je vjecno, Tvojoj odredbi ja ne mogu umaci niti se tvojoj odluci suprotstaviti .

Tvojom voljom ja sam Ti pokoran, a od Tebe je pomoc i dar. Ogrijesio sam se o Tebe sa Tvojim znanjem; pa argument je Tvoj. Tako Ti  obaveze na milost, ulij strah u moje srce – da mi nada bude samo u Tebe i strah samo od Tebe!

Moj Boze, koji si najmilostiviji, blagoslovi Muhameda – posljednjeg vjerovjesnika, a meni i svim vjernicima podari oprost.» Dovoljan mi je Allah i divan li je On gospodar.»

« - O Ti koji, kada mu se stogod na cuvanje povjeri, to na najbolji nacin sacuva i izvrsi,ostavljam Ti na  cuvanje ono sto mi je nepoznato kao i ono sto mi je poznato: porodicu, djecu i sve sto imam; sacuvaj mi to , o Ti kod koga ulozi ne propadaju!»

Boze, nemoj me uciniti od onih koji, kada obole, tada se kaju, a cim ozdrave, opet u iskusenje padaju, a kada osiromase, tuzni budu! Boze, podari mi zadovoljstvo onoga koji je Tobom zadovoljan! Cuvaj me u ovom mom zivotu, a i poslije moje smrti!

SNAGOM VJERE DO SAVRŠENSTVA DUŠE
http://ananedz.blogger.ba
13/03/2009 19:14